Keleti Tamariska (Tamarix tetrandra)

A tamariska, vagy tamariszkusz (Tamarix) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályának a szegfűvirágúak (Caryophyllales) rendjéhez, ezen belül a tamariskafélék (Tamaricaceae) családjához tartozó nemzetség.

Gyors növekedésű, vékony vesszejű cserjék, apró, pikkelyszerű levelekkel. Díszük finom, fátyolszerű lombjuk és dús virágzásuk. A mérsékelt és a szubtrópusi égöv találkozásánál, száraz, homokos, köves vagy szikesterületeken honosak (tengerparti szikesek, sós mocsarak, Közép-Ázsia szikes-homokos pusztaságai stb.). Igen fénykedvelők, de ettől eltekintve igénytelenek, minden talajon megélnek, még az erős sziken is. Ez utóbbi helyen gyökereik felveszik a sziksót, majd azt a levelek „kiizzadják”. Talajjavító hatást azért nem várhatunk tőlük, mert lehulló lombjuk sóban gazdagítja a feltalajt.

Rendszeres nyírás mellett sövénynek is alkalmasak. A nálunk telepített fajok két nagyobb csoportba sorolhatók, a lombfakadás idején ill. nyáron nyíló tamariskák csoportjára. Az előbbi csoportba tartozó fajok nálunk a legfagytűrőbbek és legmagasabb termetűek, 3–5 méteres bokorrá, idővel pedig ferde törzsű kis fává is megnőnek.

SZÁLLÍTÁSI MÉRET: 50+ cm

 

AJÁNLOTT MENNYISÉG:

  1. Sövénynek ültetve (tőtáv): 60 cm 
  2. Díszcserje "szoliter blokk": 1 cserje / m2

HA SÖVÉNYNEK SZERETNÉD ÜLTETNI...

-

5

méterre

10

méterre

15

méterre

20

méterre

1 8  16  24  32 tő
1.190.- 9.520.- 19.040.- 28.560.- 38.080.-

 

 

-40%
1 190 Ft
1 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről