Jezsámen (Philadelphus coronarius)

ELFOGYOTT
Következő értékesítési szezon: 2024. ősz

A jezsámen (Philadelphus coronarius) egy szép és illatos virágú cserje, amelyet gyakran kertekben és parkokban találunk. Ismert más néven jázminbokornak is, de ne tévessze össze a valódi jázminnövényekkel, mivel a jezsámenek más növénycsaládhoz tartozik. A jezsámen egy lombhullató cserje, amely tavasszal virágzik. Virágai fehérek, domború alakúak, és rendkívül illatosak. Levelei oválisak és sötétzöldek. A jezsámen nem invazív növény, és nem hajlamos a terjedésre vagy a környezeti problémákra.

A kerti illatoknak nem csupán a háziak komfortérzete miatt van jelentősége, a markáns, bódító illatok a kert atmoszféráját is megváltoztatják, és a kertbe invitált vendégek is jobban fogják érezni magukat, ha ilyen élményben lehet részük. Látványos virágait májusban, júniusban hozza, ezekben a hetekben pompás látványt nyújt. Gondozása könnyű, bármilyen talajon sikerrel nevelhető, a kifejlett növény pedig alig igényel öntözést.

A Jezsámen NEM Jázmin!

Annak ellenére, hogy mindkét címbeli növény nagy népszerűségnek örvend, a kertbarátok gyakran összekeverik őket, aminek az a fő oka, hogy illatuk nagyon hasonló, és neveik is öszekeverhetőek, pedig más céllal, eltérő kerti stílus kialakítására szokás ültetni őket. A jezsámen elsősorban a múlt században volt divatos növény, gyakran és intenzíven nemesítették, számtalan elegáns kert és park szolgált otthonul ennek a pompás díszcserjének.

SZÁLLÍTÁSI MÉRET: 30-50 cm

 

AJÁNLOTT MENNYISÉG:

  1. Sövénynek ültetve (tőtáv): 130-150 cm
  2. Díszcserje "szoliter blokk": 1-2 cserje / m2